Volledig scherm
© Novum RegioFoto

Eefje Muskens stopt met badminton

Badmintonster Eefje Muskens beëindigt haar topsportcarrière. De 28-jarige Goirlese twijfelde mede door blessures al langer over haar toekomst.

Met Selena Piek was Muskens succesvol in het vrouwendubbel. Ze behoorden jarenlang tot de beste tien koppels van de wereld. Bij de Olympische Spelen in Rio bereikten Piek en Muskens vorig jaar nog de kwartfinales.

Door een gecompliceerde voetblessure van Piek stond Muskens afgelopen jaar lange tijd aan de zijlijn. De Goirlese kampte zelf al jaren met een schouderblessure, die januari weer terugkwam. Eind april maakten de twee hun langverwachte rentree bij het Europees kampioenschap in Denemarken. Daar reikten ze tot de kwartfinales.

,,De komende periode staat in het teken van afbouwen", zegt Muskens. Ter afsluiting van de internationale carrière met Piek neemt ze eind augustus nog wel deel aan het WK in Glasgow. ,,Ik blijf zeker badmintonnen en andere spelers helpen. Ik kijk er erg uit naar wat de toekomst te bieden heeft.”

Technisch directeur Claus Poulsen respecteert het besluit van Muskens. ,,Het vergt veel motivatie en discipline om elke dag als topatleet te leven en te presteren en jezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen. Als je als speler merkt dat je deze concessies niet meer kan maken, dan moet je een keus maken zoals Eefje heeft gedaan."