Volledig scherm
Tiger Woods. © afp

Eerste Tiger Woods-golfbaan geopend

Tiger Woods heeft in de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas de eerste door hem ontworpen golfbaan officieel geopend. Voor de 38-jarige golfer is daarmee een droom uitgekomen.

Volledig scherm
© EPA

De golfbaan is gelegen aan de Grote Oceaan. De naam van de baan is El Cardonal. ,,Met de opening van El Cardonal wordt een droom werkelijkheid voor mij en mijn team'', liet de levende golflegende vooraf weten via zijn website. Woods wilde naar eigen zeggen altijd al golfbanen ontwerpen.

Voor het oog van tientallen toeschouwers sloeg hij zich als eerste door de achttien holes heen. De vriend van skiester Lindsey Vonn deed via Twitter enthousiast verslag van de golfsessie. Woods wijdde er twintig tweets aan, al deed hij dat niet zelf. Een journalist twitterde voor hem en maakte foto's.

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.