Paavo Nurmi Games on Twitter

Is this really true? An island. How crazy. Of course I want to win an island!" @jojo_javelin Vetter heitti hiljattain kauden kärkituloksen 91,22. - Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, noin pitkä heitto hieman yllätti. Kuva: LKV https://t.co/U0nIF0Upyt #yleisurheilu @Turkukaupunki

Eiland als beloning voor record speerwerpen

De beste speerwerpers van de wereld zijn gemotiveerder dan ooit om dit jaar mee te doen aan de Paavo Nurmi Games op 5 juni in het Finse Turku. Voor degene die de speer verder weet te gooien dan het Fins record, heeft de organisatie een bijzondere prijs bedacht. Die wordt de eigenaar van een eiland.

,,Is dat echt waar? Een eiland? Te gek. Dat wil ik natuurlijk graag winnen'', aldus de Duitser Johannes Vetter, de regerend wereldkampioen, op Twitter.

Landgenoot en olympisch kampioen Thomas Röhler heeft zijn deelname eveneens toegezegd. ,,Een goede reden om naar Turku te komen. Ik hoop wel dat het eiland groot genoeg is voor een sauna'', grapte Röhler, die de wedstrijd vorig jaar won.
Het Fins record staat met 93,09 meter al negentien jaar op naam van Aki Parviainen. De Finse kustplaats Turku heeft overigens keuze genoeg als het om eilanden gaat, want de archipel bestaat uit 20.000 eilandjes.

Volledig scherm
Johannes Vetter. © EPA
  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''