Volledig scherm
© anp

EK paardensport 2019 komt naar Rotterdam

Paardenminnend Rotterdam viert een feestje, want de Europese Kampioenschappen Springen en Dressuur worden in 2019 in Rotterdam gehouden.  Het verlossende woord kwam zaterdagmidddag uit Tokyo waar het organiserende Fédérations Equestre Internationale (FEI)  besloot in 2019 naar de Maasstad af te reizen.  De topwedstrijden worden van 19 tot en met 25 augustus gehouden in de manege in het Kralingse Bos, de thuisbasis van het CHIO Rotterdam.

Quote

Deze EK's worden de hoogtepun­ten van de sport in 2019

Adriaan Visser, wethouder Sport

Rotterdam is dolblij met de toewijzing van de Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-dressuur.  ,,We hebben er als team keihard voor gewerkt en hebben ons huiswerk serieus gedaan en hebben een gedegen bidbook aan de FEI gepresenteerd'', zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. Belle de Bruin, voorzitter CHIO Rotterdam,  vult aan:  ,,We hebben weliswaar 5 jaar geleden een mooi EK Dressuur hier gehad, maar het is in 2019 al weer 30 jaar geleden dat we hier een EK Springen hadden. We gaan er een fantastisch evenement van maken.''

Ook blije gezichten bij het Rotterdamse gemeentebestuur. ,,Dit is ontzettend goed nieuws voor Rotterdam en een bekroning op de samenwerking van de partijen die met elkaar de financiering, het bid en de presentatie in Lausanne hebben gerealiseerd!'' reageert wethouder Adriaan Visser (Sport).  ,,Als gemeente streven we er naar om ieder jaar passende topsportevenementen naar Rotterdam te halen. Deze drie EK's worden voor ons in 2019 de belangrijkste hoogtepunten voor de reguliere en aangepaste topsport.''

Stimulans
,,Drie belangrijke EK's in eigen land die ook nog eens een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio worden, is fantastisch voor onze sport", aldus Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS. ,,En rijden voor eigen publiek geeft onze eigen sporters meestal een extra stimulans en hopelijk dus ook goede kansen op medailles."

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.