Volledig scherm
© USA TODAY Sports

Er staat geen maat op James Harden in NBA, LeBron ontbreekt in play-offs

Weer 61 puntenVooral dankzij de kapitale inbreng van James Harden heeft Houston Rockets in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA kunnen winnen van San Antonio Spurs (111-105). 

Volledig scherm
© Getty Images

De sterspeler van de thuisploeg bracht liefst 61 punten op zijn naam. Daarmee evenaarde hij zijn persoonlijke record in de NBA. Op 23 januari eindigde Harden in het duel met New York Knicks eveneens op 61 punten.

Voor de excellerende Harden was het alweer zijn achtste wedstrijd dit seizoen met minimaal vijftig punten. Geen enkele andere NBA-speler heeft er tot dusver meer dan één.

Harden maakte tegen de Spurs alleen al negen driepunters, uit dertien schotpogingen. Mede daardoor wisten de Rockets in het vierde kwart een plotselinge achterstand, na een voorsprong van negentien punten in het derde kwart, toch nog goed te maken. Harden liet in de beslissende fase drie driepunters op rij noteren. Ook Chris Paul, goed voor achttien punten, was belangrijk voor de thuisclub. Hij scoorde vier keer uit vrije worpen in de laatste minuut.

LeBron grote afwezige in playoffs

LeBron James is letterlijk en figuurlijk de grote afwezige in de komende play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De indrukwekkende vedette van Los Angeles Lakers verloor met zijn ploeg voor eigen publiek van Brooklyn Nets: 106-111. Daarmee is de ooit zo befaamde club uit Californië uitgeschakeld voor deelname aan de nacompetitie.

James, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Lakers, ontbreekt voor de eerste keer in de play-offs in veertien jaar. Destijds haalde hij in zijn tweede seizoen bij Cleveland Cavaliers de beslissende reeks niet.

De 34-jarige sterspeler kon weinig aan de vijfde nederlaag op rij van de Lakers doen. Hij bracht 25 punten, 14 assists en 9 rebounds op zijn naam. De club uit Los Angeles ontbreekt voor het zesde seizoen op rij in de play-offs.

Volledig scherm
LeBron James scoort tegen de Brooklyn Nets. © Getty Images