Volledig scherm
Charles Oakley. © AP

Ex-basketballer Oakley betrapt op valsspelen

Voormalig basketballer Charles Oakley van New York Knicks is in Las Vegas gearresteerd omdat hij geprobeerd heeft vals te spelen bij het gokken. 

De 54-jarige NBA-ster was opgepakt omdat hij een chip van 100 dollar van de tafel terugtrok toen hij doorkreeg dat hij ging verliezen, meldde TMZ Sports. Oakley was vastgezet in het Clark County Detention Centre en riskeert een gevangenisstraf van één tot zes jaar. ,,Het is geen ernstige zaak en we verwachten dat het snel is opgelost", suste Alex Spiro, Oakley's advocaat de gemoederen bij ESPN.

Oakley kwam veertien jaar geleden voor het laatst in actie in de NBA, voor Houston Rockets. Daarvoor speelde hij tien van zijn negentien jaar in de NBA voor de Knicks. Vorig jaar kwam de oud-basketballer al in opspraak toen hij was opgepakt in Madison Square Garden na een handgemeen met beveiligers. Hij wilde toen de confrontatie aangaan met Knicks-eigenaar James Dolan. Die zaak werd ondanks een hoop rumoer geschikt.

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’