De Efteling
Volledig scherm
De Efteling © anp

Ex-directeur Efteling leidt pretpark Sotsji

De Olympische Winterspelen in Sotsji krijgen er een onverwacht Nederlands tintje bij. Paul Beck (64), de man die van 1989 tot 1997 succesvol de scepter zwaaide in de Efteling, is naar nu blijkt directeur van Sotsji Park. Dat attractiepark ligt pal naast de olympische ijsstadions en moet tijdens de Winterspelen tijdelijk opengaan.

Beck werd al eind 2012 benaderd, vertelt hij. 'Ik werd gebeld vanuit Rusland. Wij willen deze week het besluit nemen dat u directeur wordt van ons park in Sotsji...'

Beck eiste dat hij vijf mensen mocht meenemen voor sleutelposities en bedong voor zichzelf en zijn managers riante salarissen én gratis huisvesting. Hij tekende een contract voor 3 jaar en ging op 1 januari 2013 aan de slag. Zijn vrouw mag elke maand een week overkomen op kosten van de zaak.

Drie achtbanen
Sotsji Park krijgt behalve drie achtbanen, waarvan er een is geleverd door het Limburgse bedrijf Vekoma, onder meer draai- en zweefmolens, paarden- en andere shows, een sprookjestuin én een sprookjeshotel met 280 bedden. 'Maar vergelijk het niet met de Efteling,'' zegt Beck. 'Dit is meer een soort Walibi.'

Beck kwam voor zijn vertrek in het nieuws doordat de Venlose Floriade onder zijn leiding 6 miljoen euro verlies leed.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.