Femke Bol op archiefbeeld.
Volledig scherm
Femke Bol op archiefbeeld. © ANP

Femke Bol zit in Bern dicht tegen Nederlands record aan

Femke Bol heeft ook bij wedstrijden in Bern indruk gemaakt. De 20-jarige Bol noteerde in Zwitserland op de 400 meter een tijd van 51,13 en daarmee was ze slechts 0,36 langzamer dan het Nederlands record van Lisanne de Witte. In 2018 zette De Witte in Berlijn het nationale record op haar naam met een tijd van 50,77.

 1. Nederlandse topgolfer gooit roer om: ‘Ik moest altijd de beste Joost Luiten zijn’
  PREMIUM
  Deelnemers KLM Open

  Nederland­se topgolfer gooit roer om: ‘Ik moest altijd de beste Joost Luiten zijn’

  Na een mentale break vorig jaar slaat Joost Luiten dit seizoen de ballen zoals-ie ze wil slaan. Het leverde hem al twee derde plaatsen op rij op. De nieuwe versie van de 37-jarige golfer uit Bleiswijk is onverminderd hongerig. „Ik wil in de top 50 van de wereld staan. En het KLM Open voor een derde maal winnen”, gaf hij maandag aan op Bernardus, de baan in het Brabantse Cromvoirt waar eind mei het internationale golftoernooi wordt gehouden.
  Rotterdam
 2. Na succesvol EK verdienen hoogspringers meer ondersteuning vanuit Papendal
  PREMIUM
  1

  Na succesvol EK verdienen hoogsprin­gers meer ondersteu­ning vanuit Papendal

  Met drie keer goud, drie keer zilver en brons waren de EK indoor een groot succes voor de Nederlandse atletiekploeg. Maar waar Femke Bol en Lieke Klaver, de andere 400 meter-lopers en Nadine Visser een grote begeleidingsstaf tot hun beschikking hebben op Papendal, kwam het succes van hoogspringers Douwe Amels en Britt Weerman toch enigszins uit de lucht vallen. Zij verdienen nu extra aandacht en ondersteuning, erkent ook technisch directeur Vincent Kortbeek.