Volledig scherm
James Harden wurmt zich door de defensie van Atlanta Hawks. © AP

Fenomenale Harden in voetsporen Michael Jordan

60 punten tegen HawksVoor de vierde keer in zijn loopbaan in de Amerikaanse profcompetitie NBA heeft basketballer James Harden de 60 punten gehaald. De zevenvoudig All Star deed dat namens Houston Rockets in het thuisduel met Atlanta Hawks. Die productiviteit leidde tot een monsterzege: 158-111.

Volledig scherm
© AP

Harden had voor de 60 punten slechts 31 minuten speeltijd nodig. Legende Michael Jordan slaagde er eerder in vier keer op 60 of meer punten uit te komen in het reguliere seizoen. Slechts twee spelers overkwam dat vaker: Wilt Chamberlain in de jaren 60 liefst 32 keer en Kobe Bryant zes keer. ,,Het is, zoals alles wat hij doet, ongelooflijk”, sprak Rockets-coach Mike D’Antoni.

Milwaukee Bucks schaarde zich naast Los Angeles Lakers als ploeg met de meeste zeges op zak. De zeventiende overwinning werd behaald tegen Charlotte Hornets: 137-96. Giannis Antetokounmpo kwam maar 20 minuten in het veld, maar de Griek was desondanks goed voor 26 punten. Het was de elfde zege op rij. Antetokounmpo slaagde er door zijn korte optreden niet in zijn serie van duels met een double-double - dubbele cijfers in punten en rebounds - uit te breiden naar twintig. Hij miste daarvoor één rebound.