Volledig scherm
Actiebeeld van de laatste finale van de Korfbal League in Ziggo Dome op zaterdag 13 april. © Patrick Dolkens

Finale Korfbal League komende vijf jaar weer in Ahoy

De zaalfinale om de landstitel in het korfbal keert na vijf jaar terug in Ahoy. De wedstrijd, die sinds 2005 officieel de Korfbal Leaguefinale heet, vond de afgelopen vier jaar plaats in de Ziggo Dome van Amsterdam. 

Korfbalbond KNKV heeft nu een contract voor vijf seizoenen gesloten met de Rotterdamse evenementenhal. Volgend jaar staat de finale voor 4 april gepland.

De bond stelt zich te hebben afgevraagd waar topkorfbal het beste tot zijn recht komt en waar de fans de beste mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten en kwam uit bij Rotterdam Ahoy, Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam. ,,De finales (ook de A-jeugd komt in actie), met meer dan tienduizend toeschouwers, worden omringd door diverse side-events en het jaarlijkse korfbalcongres. De korfbalsport zal Ahoy de komende jaren weer laten zinderen en beven’' , aldus KNKV-voorzitter Rob Meijer.

Rotterdam Ahoy on Twitter

Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland.🎉 De eerstvolgende Korfbal Leaguefinale staat gepland op zaterdag 4 april 2020. @Korfbalverbond @Korfbalpuntnl #korfbalfinale #korfball #korfbal #ahoy #rotterdam https://t.co/jDtx1aW8Mf

Ziggo Dome on Twitter

Jullie lieten onze harten en die van duizenden fans sneller kloppen! De Korfbal Leaguefinale bracht 4x strijdlust en sportiviteit naar de Ziggo Dome, zoals alleen Korfbal dat kan! Dat staat als een paal boven onze Amsterdamse wateren. Heel veel succes in de toekomst!

Volledig scherm
© ANP