Flörsch (18) precies een jaar na horrorcrash terug in Macau

De Duitse autocoureur Sophia Flörsch keert zondag terug op de plek waar ze precies een jaar geleden een horrorcrash maakte. Het pas 18-jarige racetalent start tijdens de Macau Grand Prix in de Formule 3. 

,,99 procent van de mensen snapt niet wat mij bezielt, maar dat zeggen ze vooral omdat ze het zelf nooit zouden doen", aldus de Duitse.

Volledig scherm
© AFP

Beelden van de gruwelijke crash van Flörsch domineerden een jaar geleden internet. Ze raakte tijdens de race op het stratencircuit van het Chinese schiereiland de macht over het stuur kwijt, kwam met hoge snelheid los van de grond en boorde zich met haar bolide achter de vangrails in een gebouw. Ze overleefde wonderwel het ongeval en kwam er af met een gebroken halswervel.

,,Het is wel een beetje onwerkelijk, want ik had zelf nooit gedacht dat ik hier een jaar na het ongeval alweer aan de start zou verschijnen. Maar ik ben er heel gelukkig mee, want ik vind de baan in Macau fantastisch."

Volledig scherm
Sophia Flörsch. © EPA
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.