Volledig scherm
Nouchka Fontijn. © YURI CORTEZ

Fontijn publiekstrekker bij Eindhoven Box Cup

Dit weekend staat  de tweede editie van de Eindhoven Box Cup (EBC) op het programma. Een mediaspektakel à la Mayweather-McGregor zullen de toeschouwers niet te zien krijgen, maar met 25 aanwezige nationaliteiten is het wel het grootste Olympische boksevenement van het land.

De publiekstrekker in Eindhoven is zonder twijfel Nouchka Fontijn. De Rotterdamse knokte zich vorig jaar tijdens de Olympische Spelen naar een zilveren medaille in het middengewicht. Zij neemt het vandaag in de eerste ronde op tegen de Russische Darima Sandakova. 

Volledig scherm
Peter Müllenberg (r) in actie tijdens de EBC 2016. © Jurriaan Balke

Namens de Nederlandse mannen komt onder meer Peter Müllenberg in actie in de categorie tot 81 kg. Hij vecht vanavond als laatste tegen de Brit Harry Woods. De Nederlander won vorig jaar in zijn gewichtscategorie. 

In totaal doen er 4 Nederlandse vrouwen en 5 Nederlandse mannen mee. Het toernooi staat onder toezicht van de internationale boksbond AIBA en de behaalde punten tellen mee voor de wereldranglijst. 

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”