Volledig scherm
Nouchka Fontijn. © ANP

Fontijn sleept opnieuw Europese titel binnen

Nederlandse bokster Nouchka Fontijn heeft in Sofia de Europese titel in de klasse tot 75 kilogram geprolongeerd. Ze versloeg in de finale de Oekraïense Maria Boroetsa op punten.

De dertigjarige Rotterdamse plaatste zich voor de eindstrijd door een overwinning op de Duitse Sarah Scheurich.

Het was voor Fontijn haar derde gouden plak bij het EK. In 2014 was ze voor het eerst succesvol. In dat jaar eindigde ze ook als derde bij het WK in Zuid-Korea. Bij de Spelen in 2016 in Rio de Janeiro behaalde ze een zilveren medaille. In 2015 won ze goud bij de Europese Spelen in Bakoe en in 2017 veroverde ze in het Italiaanse Cascia opnieuw de Europese titel.

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.