Volledig scherm
Robin Frijns.

Frijns tweede in DTM-race Hockenheim

Robin Frijns heeft van zich doen spreken in de voorlaatste race uit het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. De Nederlander eindigde als tweede op circuit Hockenheim. 

Volledig scherm
© Getty Images

Dat was een knap resultaat voor de coureur van Audi, want hij was vanaf de tiende plaats vertrokken en kreeg tijdens de race nog een straf voor het hinderen van de Schotse coureur Paul di Resta. Hij moest drie posities inleveren, maar wist zich daarna toch nog op te werken. Alleen de Duitser René Rast kon hij niet meer voorbij.

Het was voor Frijns de tweede keer dit seizoen dat hij tot de tweede plaats reikte. Het lukte hem ook in de race op Misano. In de strijd om het kampioenschap speelt de Limburger geen rol van betekenis. Hij staat dertiende. De Brit Gary Paffett leidt met nog één race te gaan. Di Resta en ook Rast hebben nog kans op de titel.

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’