Volledig scherm
Tyson Fury ontmoet brandweerlieden in LA © AFP

Fury is klaar om te vechten met Wilder

Tyson Fury is naar eigen zeggen op alles voorbereid als hij zaterdag in het Staples Center in Los Angeles de ring instapt voor zijn gevecht tegen Deontay Wilder. ,,Ik ben klaar om te boksen, om te vechten, om heel diep te gaan. Voor het geld doe ik het niet. Voor mij is het geen betaaldag. Ik ben hier maar voor één ding en dat is winnen.’'

De Brit Fury (30) en de Amerikaan Wilder (33) zijn beiden nog ongeslagen. Inzet van het duel in het zwaargewicht is de WBC-kampioensgordel van de thuisbokser, die 40 overwinningen op rij behaalde. Fury heeft ‘pas’ 27 zeges als prof geboekt, maar hij is er dan ook ruim twee jaar uit geweest.

De ‘Gypsy King’ raakte na zijn verrassende triomf op de favoriete Oekraïener Vladimir Klitsjko in november 2015, goed voor de wereldtitels van de WBA, WBO, IBF en IBO, helemaal van slag. Hij worstelde met een verslaving aan alcohol en drugs. Zijn bokslicentie verloor hij wegens doping. Sinds dit jaar is Fury, inmiddels ruim 60 kilo afgevallen, weer helemaal terug. Hij won alweer twee partijen en wil via Wilder terugkeren aan de wereldtop.