Menno Vloon in actie tijdens de kwalificatie van het polsstokhoogspringen op de achtste dag van de wereldkampioenschappen atletiek in het Hayward Field stadion.
Volledig scherm
Menno Vloon in actie tijdens de kwalificatie van het polsstokhoogspringen op de achtste dag van de wereldkampioenschappen atletiek in het Hayward Field stadion. © ANP

Geblesseerde Menno Vloon met nieuwe stokken naar finale: 'De oude stokken laten overvliegen, een drama’

Menno Vloon heeft met gloednieuwe stokken 5,75 meter gesprongen in de kwalificaties van het polsstokhoogspringen bij de WK atletiek in Eugene. “Die stokken heb ik hier aangeschaft in Amerika, want mijn andere stokken vanuit Nederland laten overvliegen was een drama”, zei de 28-jarige Zaankanter, die zich plaatste voor de finale op zaterdag.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”