Annemiek Bekkering en Annette Duetz.
Volledig scherm
Annemiek Bekkering en Annette Duetz. © @ Sander van der Borch / Watersportverbond

Gebrek aan wind houdt zeilers aan de kant op WK

Op maandag hield harde wind de zeilers aan de kant bij de WK in Australië, vrijdag was er juist te weinig wind om het water op te gaan. Onweersbuien boven de baai van de zuidelijk gelegen steden Geelong en Melbourne zorgden ervoor dat de organisatie besloot om de vijfde wedstrijddag van de WK's in de 49er(FX)-klasse en Laser Standard te schrappen.

Voor de Nederlandse duo’s Annemiek Bekkering/Annette Duetz (momenteel negende in de 49erFX) en Bart Lambriex/Pim van Vugt (zesde in de 49er) staan nu zaterdag in Geelong twee reguliere races én de afsluitende medalrace op het programma. ,,Dat wordt leuk", aldus Bekkering en Duetz, voor wie na twee wereldtitels op rij nu brons het hoogst haalbare lijkt. Lambriex en Van Vugt zetten een grote stap naar deelname aan de Olympische Spelen in Tokio als ze in de top 8 eindigen.

De zeilers in de Laser Standard varen zaterdag drie in plaats van twee races voor de kust van Melbourne. De medalrace is zondag. Rutger van Schaardenburg staat op de tiende plaats in het klassement, Duko Bos is twintigste.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.