Volledig scherm
© AFP

Geen verbetering voor zeilduo Bekkering/Duetz op WK

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn er op het WK in de 49erFX-klasse niet in geslaagd hun matige optreden op de openingsdag te doen vergeten. Hun tweede plaats in de laatste van drie races kon niet voorkomen dat het Nederlandse koppel nog een plaats zakte en nu veertiende staat.

De eerste twee races voor de kust van het Australische Geelong op woensdag eindigden Bekkering en Duetz als elfde en twaalfde. In de tussenstand over het netto-resultaat hebben ze 40 punten, ruim minder dan de score van de Britse zeilsters Charlotte Dobson en Saskia Tidey die met 9 punten leiden na de tweede dag. Odile van Aanholt en Cecile Janmaat staan op de 26ste plaats.

Bekkering en Duetz zijn al zeker van deelname aan de Spelen in Tokio.

In de 49er-klasse blijven Bart Lambriex en Pim van Vugt het goed doen, al kon het koppel de prestatie van dinsdag (derde, eerste en vijfde) niet evenaren. Met de vierde, achtste en elfde plaats gaf het koppel één positie toe: vijfde. Met een plaats bij de eerste acht maken zij een goede kans op deelname aan Tokio 2020. ,,We zijn heel blij dat we de gold fleet ingaan als vijfde. We hebben een sterk veld hier in Geelong, iedereen is er gewoon. Natuurlijk hebben we hier en daar puntjes gepakt waar het niet nodig was, maar dit is een lekker startpunt.”

Bekkering gaat met een minder goed gevoel, maar vol ambitie de goldfleet-races in. ,,We gaan een nieuw plan maken zodat we echt op een andere manier gaan racen. Want we willen beter en we kunnen beter. Maar dan moeten we er wel even gas op zetten, willen we onszelf nog in een positie krijgen waarbij we voor de medailles mee kunnen doen”, liet ze vanuit Geelong weten.

Bij het WK Laser Standard klom Rutger van Schaardenburg dankzij twee derde plaatsen van de zestiende naar de zevende plek. Duko Bos zakte vier plaatsen en is nu zestiende.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.