Volledig scherm
Marit Bouwmeester © @ Sander van der Borch / Watersportverbond

Goed begin Heiner en Bouwmeester in Japan

Nicholas Heiner en Marit Bouwmeester zijn goed begonnen aan het olympisch testevent in de baai van Enoshima. Heiner eindigde in de Finn-klasse twee keer als tweede en staat in het klassement ook tweede. Bouwmeester kwam als vijfde en derde over de finish in de Laser Radial en staat daarmee eveneens tweede in het klassement.

Heiner keek terug op een mooie dag. ,,Ik heb heel sterk gevaren en we hadden supermooie condities”, zei hij ondanks de hitte. ,,Twee keer als tweede gefinisht, een goed begin is het halve werk zeggen ze. Je moet tijdens het racen goed blijven drinken want het is wel killing die warmte, maar met wat wind en golven is het goed te doen.”

Bouwmeester had ook niet te veel last van de warmte. ,,Als er wat wind staat is het lekker”, zei ze. ,,Het was een zware en lange dag, maar wel heel gaaf. Ik heb een 5 en een 3 gevaren. Dat is wel oké, maar mag nog beter. Elke race die we hier varen kunnen we iets verfijnen.”

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn in de 470-klasse begonnen met een zestiende en vijfde plek. Het duo staat elfde. Annemiek Bekkering en Annette Duetz kwamen als zesde, zestiende en derde over de finish in de 49er FX-klasse. Daarmee staan ze zesde. ,,Er ging elke race wel iets niet goed”, zei het duo. ,,Het is fijn dat we hier net even andere omstandigheden leren kennen en daar beter mee om leren gaan.”

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”