Golfer Besseling blijft meedoen om titel

VideoGolfer Wil Besseling doet na de derde dag van het Alfred Dunhill Championship, een toernooi op de Europese Tour, nog altijd mee om de titel. Besseling ging in Zuid-Afrika rond in 70 slagen en dat is 2 onder par.

Volledig scherm
Wil Besseling. © Getty Images

Besseling noteerde vier birdies en twee bogeys. Hij staat na drie dagen op 208 slagen en neemt daarmee de tweede plaats in. Alleen de Spanjaard Pablo Larrazábal staat er beter voor met een totaal van 205.
Voor Besseling begon het toernooi voortvarend. Donderdag had hij slechts 65 slagen nodig, vrijdag acht slagen meer.

Lars van Meijel staat gedeeld 43ste met 220 slagen. Darius van Driel haalde de cut niet in Malalane.

Van Dam laat koppositie liggen

Volledig scherm
Anne van Dam. © EPA

Anne van Dam heeft op de derde dag van het Andalusië Open de koppositie niet kunnen grijpen. De titelhoudster liet het liggen in het tweede deel.

Van Dam begon voortvarend aan haar derde ronde. Op de eerste hole noteerde ze een birdie en op de vijfde hole sloeg ze zelfs een eagle. Ook op hole 6, 7 en 9 noteerde ze vervolgens een birdie.

Toch kwam Van Dam niet uit op een uitmuntende score. In het tweede deel bleven birdies uit en noteerde ze zelfs twee bogeys. Daardoor kwam ze uit op 68 slagen, dezelfde score als op de eerste dag.

De 24-jarige Van Dam, die op 205 slagen staat, begint de laatste dag als de nummer 3 van het klassement. Om de titel te prolongeren, moet ze de Zweedse Julia Engström (204 slagen) en de Deense leidster Nanna Koerstz Madsen (202) inhalen.