Volledig scherm
© Getty Images

Golfer Luiten sluit weer af met bogeys

Golfer Joost Luiten heeft zich in de vierde en laatste ronde van het Brits Open amper kunnen verbeteren. Hij noteerde op de Royal Portrush in Noord-Ierland een slotronde van 72 slagen, één boven par. Het leverde hem vooralsnog de gedeelde 40e plaats op, maar de beste spelers zijn nog bezig.

Het verging de 33-jarige Bleiswijker nagenoeg identiek als in de derde ronde, toen hij een mooie score verknalde met drie bogeys op de laatste drie holes. Ook op de slotdag van het beroemde majortoernooi begon hij sterk en na vijf holes stonden er al drie birdies op zijn kaart. Op hole zeven maakte hij zelfs bijna een eagle, maar de bal miste net de hole.

Daarna verliep het stroever voor de Nederlander; mogelijk dat de aanwakkerende wind op de baan langs de Noord-Ierse kust een rol speelde. Hij sloeg op de laatste twee holes bogeys, waardoor hij boven par uitkwam.

Shane Lowry is de grootste kanshebber op de eindzege. De Ier, die zaterdag in de derde ronde een zeer lage 63 scoorde, heeft 5 slagen voorsprong op zijn naaste concurrenten.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”