Volledig scherm
© AFP

Grand Slam judo in Rusland afgelast

Het grandslamtoernooi judo in het Russische Jekaterinenburg gaat deze week niet door wegens de dreiging van het coronavirus. De internationale federatie heeft dit laten weten. 

Eerder al hadden Franse en Italiaanse sporters zich afgemeld. Meerdere Nederlandse topjudoka’s zouden deelnemen aan het evenement, dat ook meetelde in de selectieprocedure voor het olympische toernooi van Tokio.

De IJF voegde daaraan toe ook de komende kwalificatie-toernooien te hebben geschrapt, bijvoorbeeld in Georgië en Turkije. De maatregel geldt in elk geval tot 30 april. ,,We zitten in de vervelende positie een drastisch besluit te moeten nemen”, zo luidde de verklaring. ,,Onze voornaamste opdracht is de judo-familie veilig en gezond te houden. Op dit moment is het enige wat we kunnen doen deze pauze nemen.”

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.