Volledig scherm
Didi Gregorius. © Getty Images

Gregorius kent met Yankees droomstart tegen Houston

MLBDidi Gregorius is met New York Yankees de finale van de American League uitstekend van start gegaan. Uit tegen de Houston Astros werd de eerste wedstrijd van de best-of-seven serie overtuigend met 7-0 gewonnen.

Oranje-international Gregorius droeg met een honkslag en een run bij aan de ruime overwinning, maar de grote man bij de Yankees was Gleyber Torres. De 22-jarige tweede honkman sloeg met drie hits liefst vijf runs binnen.

Wedstrijd twee in de American League Championship Serie is komende nacht opnieuw in Houston. Daarna reizen beide teams naar New York voor (indien nodig) drie duels in het Yankee Stadium. Mochten er zeven wedstrijden nodig zijn, dan zijn de laatste twee duels weer in Houston.

Volledig scherm
Didi Gregorius in actie als korte stop. © AP

In de finale van de National League zetten de Washington Nationals een forse stap richting de World Series door ook hun tweede uitwedstrijd te winnen van de St. Louis Cardinals. Na de 2-0 van vrijdag werd het gisteravond 3-1 voor de de Nats. Met een 2-0 voorsprong in de serie begint de ploeg uit de hoofdstad maandag aan wedstrijd drie op eigen veld.

De winnaars van de American League en de National League spelen in de World Series om de titel.

Volledig scherm
Michael A. Taylor slaat namens de Nationals een homerun in de derde inning. © Getty Images