Volledig scherm
Didi Gregorius viert zijn twee homeruns. © Getty Images

Gregorius met twee homeruns grote held bij Yankees

Mariekson 'Didi' Gregorius heeft New York Yankees in de play-offs van de MLB naar de finale van de American League geslagen. De geboren Amsterdammer, international van Oranje, leidde de Yankees met twee homeruns langs Cleveland Indians (5-2). 

De ploeg uit New York bekroonde daarmee een knappe inhaalrace in de best-of-fiveserie, waarin het na verlies van de eerste twee duels alsnog de winst pakte: 3-2.

Cleveland Indians stond vorig seizoen in de World Series, de grote finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. Daarin moesten de Indians buigen voor Chicago Cubs (3-4).

Gregorius sloeg de bal gisteravond in Cleveland al in de eerste inning over de hekken. De 27-jarige korte stop deed dat in de derde inning nogmaals, met één ploeggenoot op de honken. Gregorius werd daarmee de held van de Yankees, die het in de finale van de American League opnemen tegen Houston Astros. Inzet van de best-of-zevenserie is een plek in de World Series. ,,Ik ben zo trots op deze jongens'', zei manager Joe Girardi van de Yankees.

De andere finalist voor de World Series komt uit de National League, waar de Antilliaanse pitcher Kenley Jansen met Los Angeles Dodgers al de eindstrijd heeft bereikt. De Dodgers treffen daarin Washington Nationals of Chicago Cubs. De stand is daar 2-2, nadat de Nationals gisteren met 5-0 hadden gewonnen van de titelhouder in de Major League.

New York Yankees on Twitter

3 hits, 3 RBI AND 2 home runs in 5 innings? In an elimination game?! Legends are born in October ... https://t.co/MhuoZSVECy

  1. LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    Vandaag de avondsessie van dag drie van het WK darts. Wie volgt Michael van Gerwen naar de tweede ronde? Benito van de Pas in ieder geval niet, hij verloor. Of Jermaine Wattimena? Of Jelle Klaasen die tegen Jan Dekker speelt? Vanaf 20.00, eerste ronde (best of 5 sets. voorronde best of 3 sets) voorronde: Smith (Can)- Humphries (Eng) 0-0 Cullen (Eng, 19) - Wattimena (Ned) 0-0 Klaasen (Ned, 12) - Dekker (Ned) 0-0 Anderson (Sch, 3) - J. Smith (Can)/Humphries (Eng) 0-0