Volledig scherm
© anp

Handballers niet opnieuw langs Finland

De Nederlandse handballers walsten gisteren nog over Finland heen in de eerste van drie oefeninterlands, maar vandaag was het beeld heel anders. De Finnen boden in Parainen moedig tegenstand en sleepten er tegen het sterkere Oranje een gelijkspel uit: 28-28.

Gisteren vierden de mannen van bondscoach Joop Fiege nog de grootste overwinning in ruim zeven jaar. De wedstrijd in Karjaa eindigde in 34-17 voor het Nederlands team.

In de tweede oefeninterland was de stand bij rust in evenwicht: 14-14. Direct na de hervatting liep de Nederlandse ploeg door treffers van Tim Remer, Luc Steins, Arjan Haenen en Jasper Adams naar 16-21. De vierde treffer van Adams betekende vier minuten voor tijd een 25-28 voorsprong. In de slotfase moest Nederland echter nog drie Finse treffers en uiteindelijk een gelijkspel toestaan. Topschutter bij Finland was Teemu Tamminen met negen treffers.

De derde ontmoeting is zondag in Vantaa.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement