Handbalsters beginnen weg naar EK met zege op Oostenrijk

VideoDe Nederlandse handbalsters zijn de EK-kwalificatie goed begonnen. Het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade rekende in Eindhoven met 32-24 af met Oostenrijk. 

Oranje dat aantrad zonder de nog geblesseerde Estavana Polman, had het lastig in de eerste helft. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade leek bij 11-8 afstand te nemen, maar de Oostenrijkse speelsters kwamen terug en namen zelfs een voorsprong. Bij de rust stond het 13-13.

In de tweede helft bleef Oostenrijk bij tot 19-19. Daarna nam Nederland met snelle tegenaanvallen via Lois Abbingh een voorsprong van drie en leek de tegenstand gebroken. Oranje liep al snel uit naar 26-20 en gaf die marge niet meer weg.

Voor Oranje scoorden Kelly Dulfer en Bo van de Wetering zes keer en was Debbie Bont goed voor vijf treffers. Abbingh scoorde vier keer en Danick Snelder en Jessy Kramer drie maal. De resterende treffers kwamen op naam van Angela Malestein (2), Larissa Nüsser, Zoe Sprengers en Laura van der Heijden. Voor Oostenrijk was Sonja Frey acht keer trefzeker.

Aanvoerster Snelder wist dat Oostenrijk een moeilijke tegenstander was, die het tempo uit de wedstrijd zou proberen te halen. ,,Wij kwamen in de eerste helft in hun tempo te spelen, maar hebben dat na de rust beter opgepakt. De coach had al gezegd dat er een moment zou komen dat zij dit niet meer konden volhouden”, zei ze bij Ziggo Sport.

In de groep van Oranje zitten verder Griekenland en Spanje. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor het EK dat plaatsvindt van 3 tot en met 20 december in Noorwegen en Denemarken. Nederland speelt zondag bij Griekenland de tweede wedstrijd.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Estavana Polman is ook in Eindhoven populair. © BSR Agency