Volledig scherm
Misja Harcksen. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Harcksen (Neptunus) schrijft honkbalgeschiedenis met derde ‘perfect game’

Pitcher Misja Harcksen van de Rotterdamse honkbalclub Neptunus heeft een bijzondere prestatie geleverd. De 23-jarige werper gooide vanmiddag tegen zijn oude club Twins een zogeheten ‘perfect game'. 

Met hulp van zijn ploeggenoten hoefde Harcksen in negen innings geen enkele honkslag toe te staan. Neptunus won het duel in Rotterdam met 4-0.

Harcksen verhuisde vorig jaar naar Twins, na een aantal jaar bij topclub Neptunus. De pitcher maakte zoveel indruk dat hij werd geselecteerd voor Oranje en na het seizoen keerde hij terug naar Rotterdam. Uitgerekend tegen zijn oude club schreef hij een beetje honkbalgeschiedenis. De Amerikaan Craig McGinnis was in 1989 namens Harlem Nicols de eerste met een 'perfect game' in de hoofdklasse. Eelco Jansen presteerde dat in 1997 bij Kinheim.

Harcksen bleef in het Neptunus Familiestadion de hele wedstrijd op de heuvel staan. Hij stuurde tien man met een strike-out (drie slag) terug naar de bank. Geen enkele speler van Twins wist op de worpen van Harcksen de honken te halen.