Sifan Hassan in de slotfase van de 5000 meter op de WK atletiek. Rechts de uiteindelijke winnares Gudaf Tsegay uit Ethiopië.
Volledig scherm
Sifan Hassan in de slotfase van de 5000 meter op de WK atletiek. Rechts de uiteindelijke winnares Gudaf Tsegay uit Ethiopië. © AFP

Hassan mist haar eindschot en wordt zesde op de 5000 meter bij WK atletiek

Sifan Hassan is er op de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene niet in geslaagd een medaille te winnen op de 5000 meter. De Nederlandse atlete werd in de finale in stadion Hayward Field zesde. Ze kwam in de laatste 200 meter duidelijk snelheid tekort. De Ethiopische Gudaf Tsegay won in 14.46,29. Hassan klokte 14.48,12.

 1. Estafettevrouwen gediskwalificeerd op 4x400 meter na foute wissel: ‘We gaan met zijn allen een potje huilen’
  UPDATE

  Estafette­vrou­wen gediskwali­fi­ceerd op 4x400 meter na foute wissel: ‘We gaan met zijn allen een potje huilen’

  De Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter bij de vrouwen is in de series gediskwalificeerd op de WK atletiek in Eugene. Cathelijn Peeters, de derde loopster van de ploeg, liet bij de wissel met Lieke Klaver het stokje vallen. Ze raapte het doorgerolde stokje op, maar vergat daarbij 20 centimeter terug te lopen naar de plek waar het als eerste de grond had geraakt. Daarmee overtrad ze de regels.
 2. Nederlandse honkbaltoppers onder leiding van Yankees-coach Hensley Meulens bij World Baseball Classic

  Nederland­se honkbaltop­pers onder leiding van Yan­kees-coach Hensley Meulens bij World Baseball Classic

  Hensley Meulens zal in 2023 opnieuw als bondscoach van de Nederlandse honkballers optreden tijdens de World Baseball Classic. Het is de derde keer op rij dat de voormalig tophonkballer van Curaçao de functie vervult bij het team dat als ‘Team Kingdom of the Netherlands’ aan het grootste honkbaltoernooi ter wereld deelneemt. De eerste twee keer bereikte het team onder zijn leiding de halve finale.