Volledig scherm
© anp

Hassan oppermachtig in Warandeloop

UpdateAtlete Sifan Hassan heeft vanmiddag met overmacht haar rentree in het veld gevierd. De Europees kampioene op de 1500 meter won in Tilburg het crossgala van de vrouwen bij de Warandeloop.

De Arnhemse klokte 27.32 minuten over 8100 meter en was ruim een halve minuut eerder over de meet dan de Oostenrijkse Jennifer Wenth, die tweede werd in 28.08. De Belgische Veerle Dejaeghere eindigde als derde in 28.12.

Maureen Koster liep naar de vierde plaats in 28.22. Marathonloopster Ruth van de Meijden zat kort achter haar en finishte als vijfde in 28.28. Hilda Kibet stelde wat teleur met de achtste plaats in 28.54.

Khalid Choukoud won de galacross over 10.000 meter bij de mannen. De vijfvoudig Nederlands kampioen troefde iedereen af in een internationaal deelnemersveld en noteerde 30.03. De Belg Dame Tasama liep naar de tweede plaats in 30.14, de Oekraïner Roman Romanenko werd derde in 30.20. Dennis Licht was op de negende plaats de tweede Nederlander in 30.54.

De Warandeloop geldt als kwalificatiewedstrijd voor de Europese crosskampioenschappen volgende maand in Bulgarije. Hassan was voor deze titelstrijd al geselecteerd.

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’