Ook de cameraman draagt een masker bij het AFC Champions League-duel tussen Shanghai SIPG en Buriram United.
Volledig scherm
Ook de cameraman draagt een masker bij het AFC Champions League-duel tussen Shanghai SIPG en Buriram United. © Getty Images

Het coronavirus beheerst ook de Chinese sportwereld

Het coronavirus, dat op dit moment heerst in China, beheerst in heel de wereld het wereldnieuws. Maar hoe erg raakt het eigenlijk de sportwereld in China?

Het ene na het andere sportevenement stopt of wordt verplaatst, zo blijkt. Eerder op de dag werd bekend dat de internationale skifederatie FIS besloot, na lang aarzelen, de wereldbekerwedstrijden op de piste van Yanqing niet door te laten gaan. Ook heeft bijvoorbeeld het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten om het olympisch kwalificatie toernooi boksen voor boksers uit Azië en Oceanië, dat gepland stond van drie tot veertien februari in Wuhan, te cancelen. Wedstrijden als de OKT's in het vrouwenbasketbal en de Pro League wedstrijden in het vrouwenhockey zijn verplaatst. De OKT’s worden nu gespeeld in Servië, de Pro League-wedstrijden moeten nog ingedeeld worden.  

Marko Arnoutovic, Hulk en Oscar vieren een goal van Shanhai SIPG
Volledig scherm
Marko Arnoutovic, Hulk en Oscar vieren een goal van Shanhai SIPG © Getty Images

Aziatische Champions League 

De Aziatische Champions League-wedstrijd tussen Shanghai SIPG en Buriram United werd gespeeld voor lege tribunes in verband met het coronavirus.
Volledig scherm
De Aziatische Champions League-wedstrijd tussen Shanghai SIPG en Buriram United werd gespeeld voor lege tribunes in verband met het coronavirus. © Getty Images

De voetbalclub Shanghai SIPG, het team van onder anderen de Brazilianen Hulk en Oscar en de Oostenrijker Marko Arnoutovic, moest daarentegen wel gewoon in actie komen. De Chinezen speelden gisteren in de strijd om een ticket voor de Aziatische Champions League. De nummer drie van het voorbije seizoen in China won voor lege tribunes in eigen huis van de Thaise ploeg Buriram United, waar Nacer Barazite onder contract staat maar niet meespeelde, met 3-0 waardoor het team zich plaatste voor het hoofdtoernooi.

WK indoor

Van vrijdag 13 tot zondag 15 maart zou in China het WK indoor atletiek gehouden, maar dat is vandaag afgelast. Het toernooi was gepland in Nanjing, een stad net als Wuhan in het oosten van China waar het coronavirus zijn oorsprong had. De Aziatische kampioenschappen indooratletiek in Guangzhou (op 12 en 13 februari) waren eerder al geannuleerd.

Buriram United-coach Bozidar Bandovic met een masker voor het duel met Shanghai SIPG.
Volledig scherm
Buriram United-coach Bozidar Bandovic met een masker voor het duel met Shanghai SIPG. © Getty Images
Ook de verzorgers dragen maskers.
Volledig scherm
Ook de verzorgers dragen maskers. © Getty Images