Volledig scherm
Roger van Gent © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Hockeycoach Roger van Gent stapt op bij Oranje-Rood

Roger van Gent heeft zijn functie als trainer/coach van de mannen van Oranje-Rood per direct neergelegd. Vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie had Van Gent het gevoel dat hij de ploeg niet meer kon raken.

,,Door interne factoren in het team maar ook externe processen waar ik geen invloed op heb, voel ik dat ik niet optimaal voor de groep kan staan. Mijn 30-jarige ervaring in de topsport leert me dat niemand groter is dan het team, ook niet een trainer-coach. Indien ik niet meer optimaal kan functioneren moet ik in het belang van het team, de club en mezelf een keuze durven maken.”

Oranje-Rood respecteert de keuze van de coach, laat Harry van Hout namens de club weten. Het is op dit moment nog niet bekend wie er zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Tilburg op de bank zit.

Oranje-Rood beleeft een dramatische fase na de winterstop met vier nederlagen. Vorige week werd de Eindhovense club in de achtste finales uitgeschakeld tijdens de prestigieuze Euro Hockey League, die op eigen terrein werd gespeeld. Oranje-Rood vecht de komende duels met Tilburg, Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch voor een plek in de play-offs. De Eindhovenaren staan op de gedeelde vierde plek.