Hockeysters Amsterdam winnen Europa Cup voor het eerst sinds 1992

VideoDe hockeysters van Amsterdam hebben met veel machtsvertoon de Europa Cup gewonnen. Ze waren in de eindstrijd veel sterk voor het Spaanse Real Sociedad: 7-0.

Marijn Veen scoorde driemaal en Eva de Goede benutte twee strafcorners. Kelly Jonker en Yasmin Geerlings maakten de overige doelpunten in het Wagenerstadion van Amstelveen.

Amsterdam bereikte de finale door een overwinning op Den Bosch (1-0), dat voor het eerst in 21 jaar de eindstrijd miste. Den Bosch verloor maandag ook de strijd om de derde plaats van het Duitse Alster: 2-1.

Den Bosch won de vorige drie edities van de Europa Cup. Amsterdam won de Europa Cup tussen 1975 en 1992 al twaalf keer, maar de laatste zege was dus alweer 27 jaar geleden. 

Interview met captain Eva de Goede na de finale

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Kelly Jonker juicht nadat ze de 3-0 heeft gemaakt. © ANP
Volledig scherm
Vreugde bij Amsterdam-captain Eva de Goede. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
De jarige Maria Verschoor in actie. © BSR Agency
  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”