Volledig scherm
Richel Hogenkamp. © ANP

Hogenkamp begint voor Nederland in Fed Cup tegen Slowakije

Richèl Hogenkamp komt morgen in de eerste partij van de Fed Cupontmoeting tussen Nederland en Slowakije in actie tegen Jana Cepelova. Dat is het resultaat van de loting die vandaag in Bratislava plaatsvond. 

De inzet van de landenwedstrijd is handhaving in de wereldgroep. Kiki Bertens speelt de tweede partij. De nummer 20 van de wereld neemt het op tegen Rebecca Sramkova.

Bertens treft zondag Cepelova. Indien er na de eerste drie wedstrijden nog geen winnaar bekend is, spelen Hogenkamp en Sramkova de vierde enkelpartij. Het Fed Cupduel wordt afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristina Kucova/Cepelova.

Richèl staat de hele week goed te spelen en is er klaar voor om het eerste punt voor Nederland binnen te halen'', zei captain Paul Haarhuis. ,,Het hele team heeft deze week goed getraind. We zijn er klaar voor om de strijd met Slowakije aan te gaan." In Bratislava wordt getennist op een indoor gravelbaan. Slowakije mist de geblesseerde Dominika Cibulkova, de nummer vier van de wereld.

Nederland moet play-offs spelen nadat het in februari verloor van Wit-Rusland. Slowakije won in wereldgroep 2 van Italië en krijgt zo de kans om te promoveren naar de hoogste groep.