Volledig scherm
© REUTERS

Holzken met opgeheven hoofd onderuit in 'Champions League van het boksen'

Nieky Holzken (34) weerde zich kranig tegen Callum Smith, maar bleek niet opgewassen tegen de berekenende bokser uit Liverpool. De Helmonder verloor op punten. ,,Ik had het zwaarder verwacht'', zei Holzken vlak na het gevecht in de World Boxing Super Series, de Champions League van het boksen.

Door Chris Ottens

Volgens bokskenners zou het überhaupt al een wonder zijn als Holzken het einde van de partij zou halen. Dat haalde The Natural vrij eenvoudig. Smith had het overwicht, scoorde ook de meeste punten, maar Holzken kwam af en toe met harde stoten sterk uit de hoek. ,,Normaal domineert Smith zijn gevechten, vandaag domineerde ik. Jullie horen nog van me'', beloofde Holzken het publiek in de Neurenberg Arena.

Trotse underdog

Holzken hoorde afgelopen maandag pas dat hij in de ring zou staan tegen Smith, de nummer vier van de wereld. De bokser uit Liverpool bleef iedere ronde zijn punten scoren en had zo al snel een ruime voorsprong te pakken. Het was duidelijk dat Holzken in de laatste ronden een knock-out nodig had om de partij te winnen, en daar deed hij in de laatste minuut ook alles aan. Toch bleef een stunt uit, en kreeg de partij de verwachte winnaar.

Toch verliet Holzken de ring met opgeheven hoofd. ,,Nieky heeft als een trotse underdog gevochten. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, hebben veel boksers in de toekomst nog een zware kluif aan hem”, zei oud-bokser Arnold Vanderlyde als commentator bij RTL 7.

Volledig scherm
Callum Smith (rechts) houdt Nieky Holzken van zich af. © REUTERS