Volledig scherm
Pitcher Rob Cordemans © anp

Honkballers met drie debutanten naar EK, ook Cordemans er weer bij

Bondscoach Evert-Jan 't Hoen neemt drie debutanten mee naar Duitsland, waar het EK honkbal plaatsvindt. Pitcher Donny Breek, catcher Hendrik Clementina en korte stop John Polonius zijn voor het eerst opgenomen in de selectie.

De 19-jarige Breek en 22-jarige Clementina spelen in de Verenigde Staten voor Minnesota Twins en Cincinatti Reds. De 28-jarige Polonius, geboren op Curaçao, speelde ook jarenlang in de Amerikaanse competitie. Dit seizoen honkbalt hij in Italië. Tot de 24-koppige selectie van het zogeheten koninkrijksteam behoort ook Rob Cordemans. De 44-jarige pitcher debuteerde al in 1995 en maakte diverse successen mee waaronder de gewonnen wereldtitel in 2011.

Titelverdediger

Oranje begint morgen als titelverdediger aan het EK in Solingen, tegen Groot-Brittannië. De overige tegenstanders in groep A zijn: Tsjechië, Zweden, Duitsland en Israël. Nederland moet zorgen dat het minimaal als vierde eindigt in de poule om door te gaan naar de knock-outfase. 

De top vijf van het EK in Duitsland plaatst zich voor het olympisch kwalificatietoernooi, dat aansluitend aan de Europese eindronde in Italië wordt gehouden. Daar valt één ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio te winnen.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”