Volledig scherm
Nederland tegen Spanje. © BSR Agency

Honkballers revancheren zich en winnen van Spanje

Het Nederlands honkbalteam heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag op donderdag tegen Israël (8-1). Op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië was Oranje een dag later in Bologna met 6-2 te sterk voor Spanje.

Nederland kwam in de tweede inning op 3-0 via Hendrik Clementina, Sharlon Schoop en Yurendell Decaster. Spanje kwam in de vijfde inning terug tot 3-1, maar twee innings later liep Nederland via Curt Smith en Roger Bernadina uit naar 5-1. Via opnieuw Decaster werd het 6-1, waarna Spanje nog wat terugdeed.

De wedstrijd in Bologna moest gewonnen worden om kans te blijven maken op directe plaatsing voor de Olympische Spelen. Alleen de winnaar van het toernooi verdient een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio, de nummer 2 krijgt in maart een herkansing op een tweede OKT.

Na de zege op Spanje ontvingen de honkballers slecht nieuws. Israël bleek namelijk ook Italië verslagen te hebben (8-2). Die ploeg is nu zwaar favoriet voor de winst van het toernooi. Israël heeft aan overwinningen op Zuid-Afrika en Tsjechië voldoende voor de groepszege en een ticket voor de Spelen in Tokio. Nederland speelt nog tegen Zuid-Afrika en Italië.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Rob Cordemans. © BSR Agency
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”