Irene Schouten werd Sportvrouw van het Jaar op het NOC*NSF Sportgala in AFAS live.
Volledig scherm
Irene Schouten werd Sportvrouw van het Jaar op het NOC*NSF Sportgala in AFAS live. © ANP

Irene Schouten verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, Max Verstappen voor derde keer beste Sportman

Irene Schouten is op het Sportgala in Amsterdam gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 30-jarige schaatsster uit Noord-Holland was afgelopen winter de onbetwiste koningin van de Olympische Winterspelen in Peking met drie gouden medailles en ook nog een bronzen plak. Daarnaast werd Max Verstappen voor de derde keer verkozen tot sportman van het jaar.

19 reacties

 • Jaap Spruitenburg

  5 maanden geleden
  Grappig hoe mensen niet helemaal door hebben dat verkiezingen vooral zijn om sponsors tevreden te houden en een beetje te netwerken. Groot deel van de jaarinkomsten komen van bedrijven die ook bepaalde zichtbaarheid willen. Er staat niet voor niets een groot bood waarvoor er foto's gemaakt moeten worden. De plaatjes worden vervolgens weer door de blaadjes en socials gedeeld en kranten moeten ook goedkoop pagina's vullen en omlijsten met advertenties. Voor een sporter telt alleen de competitie.
 • H Peters

  5 maanden geleden
  Ze kiezen voor het leukste kiekje of de uniekste prestatie (van Vleuten)? En is het Max of eerder RedBul? Die Lavrijse doet het helemaal zelf (met een fiets als van de anderen). Dit is het meest ergerlijke programma van het jaar op de TV.
 • edmond koning

  5 maanden geleden
  Sporters met elkaar vegelijken is nogal onzinnig. F1 is een eliteclubje van een paar rijke jochies, langebaan schaatsen is een sport wat alleen nl wat kan schelen. Sporten als voetbal,tennis,atletiek etc zijn mondiaal met een enorme concurrentie en presteren is dus veel moeilijker
 • john caelen

  5 maanden geleden
  Ja wat stelt Liegé -Bastogne-Liegé de giro de tour de vuelta en het wereldkampioenschap voor ,ja niks want een meisje dat wat rondjes schaats ja dat is een geweldige sportvrouw ,ja en zeikers heb je altijd en dat zal voorlopig wel zo blijven zo lang Max sportman wordt
 • Willem Roersma

  5 maanden geleden
  @Fred Bakker. Ik had het niet beter kunnen verwoorden, helemaal mee eens.