Volledig scherm
Shahar Peer. © ANP

Israëlische Peer keert niet terug op tennisbaan

Shahar Peer keert niet meer terug op de tennisbaan. De speelster uit Israël kondigde vandaag haar afscheid aan. Ze heeft al twee jaar last van een chronische ontsteking aan een schouder.

,,Na 13 jaar proftennis zet ik een punt achter mijn carrière", schreef Peer dinsdag op Facebook. ,,Wegens een chronische ontsteking aan mijn schouder kan ik geen hoog niveau meer halen. Tegelijkertijd is de zin in het tennisspel en het intense leven dat ermee samenhangt verdwenen. Ik kijk terug met een grote glimlach, veel blijdschap en voldoening."

De 29-jarige Peer stond zes jaar geleden elfde op de wereldranglijst. Ze won vijf WTA-toernooien en was ook een verdienstelijk dubbelspeelster. Peer haalde in 2008 de finale van het dubbelspel van de Australian Open.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”