Kenley Jansen in actie in de negende ining.
Volledig scherm
Kenley Jansen in actie in de negende ining. © Getty Images

Jansen (Dodgers) en Albies (Braves) nemen voorsprong in play-offs MLB

Los Angeles Dodgers heeft de derde wedstrijd in de play-offs van de Major League Baseball (MLB) gewonnen. De ploeg van werper Kenley Jansen won in en tegen Washington Nationals met 10-4. De Dodgers leiden met 2-1 in de best-of-five-series. Jansen maakte het karwei in de negende inning als reliever af.

De Dodgers sloegen hun slag in de zesde inning waarin ze onder meer dankzij een 3-run homerun van Justin Turner een 2-1 achterstand ombogen in een 8-2 voorsprong. Bij 10-4 maakte Jansen vervolgens geen fout. Met negen pitches (twee strikeouts) gooide hij de wedstrijd bekwaam uit.

Jansen en co kunnen zich komende nacht (0.40 uur Nederlandse tijd), als in Washington wedstrijd 4 van de National League Division Series op het programma staat, plaatsen voor de halve finales.

Ozzie Albies won met Atlanta Braves met 3-1 van St. Louis Cardinals. De Braves, die pas in de negende innning een 1-0 achterstand goed maakten, namen daardoor ook een voorsprong van 2-1 in de serie. De 22-jarige Albies en de 10 jaar oudere Jansen, beide afkomstig van Curaçao, kunnen elkaar in de volgende ronde van de play-offs treffen.

Ozzie Albies (l) en Dansby Swanson vieren de 3-1 overwinning op St. Louis.
Volledig scherm
Ozzie Albies (l) en Dansby Swanson vieren de 3-1 overwinning op St. Louis. © AP
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.