Volledig scherm
Yoshihide Kiryu. © REUTERS

Japan heeft topsprinter voor Tokio 2020

De Japanse atleet Yoshihide Kiryu heeft zich aangediend als een mogelijke opvolger van de gestopte olympische sprintheld Usain Bolt. Kiryu, pas 21 jaar oud, liep in zijn laatste wedstrijd van het jaar over de 100 meter een tijd van 9,98. Hij is daarmee de snelste Aziaat van dit jaar.

Het Aziatisch record staat op 9,91. Kiryu liep twee jaar geleden al eens onder die tijd, maar de 9,87 werd niet geldig verklaard door te veel rugwind. ,,Geweldig dat ik onder de tien loop in mijn laatste race van het jaar. Ik kan nu de stap naar de wereldtop maken'', zei de Japanner.

Bolt won de afgelopen drie Olympische Spelen goud op zowel 100 als 200 meter. De Jamaicaan nam deze zomer na de WK in Londen afscheid met brons op de 100 meter.

  1. LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    Vandaag de avondsessie van dag drie van het WK darts. Wie volgt Michael van Gerwen naar de tweede ronde? Benito van de Pas in ieder geval niet, hij verloor. Of Jermaine Wattimena? Of Jelle Klaasen die tegen Jan Dekker speelt? Vanaf 20.00, eerste ronde (best of 5 sets. voorronde best of 3 sets) voorronde: Smith (Can)- Humphries (Eng) 0-0 Cullen (Eng, 19) - Wattimena (Ned) 0-0 Klaasen (Ned, 12) - Dekker (Ned) 0-0 Anderson (Sch, 3) - J. Smith (Can)/Humphries (Eng) 0-0