Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Joshua heeft vier wereldtitels terug

Anthony Joshua heeft de wereldtitels bij de zwaargewichten terug. Hij nam in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, revanche op de Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz jr.. De 30-jarige Brit was volgens de jury de winnaar van de 'Clash on the Dunes' (Clash op de Duinen) met de regerend wereldkampioen.

In juni van dit jaar zorgde Ruiz voor een daverende verrassing door topfavoriet Joshua in New York in de zevende ronde uit te schakelen via een technische knock-out. Speciaal voor deze tweekamp was iets buiten Riyad een arena gebouwd die plaats bood aan 15.000 toeschouwers.

Beide boksers deelden rake klappen uit, maar geen van de twee kwam in de twaalf ronden echt in de problemen. Ruiz zocht in de laatste twee ronden iets meer de aanval, maar stond toen in punten al op achterstand. Hij kon dat niet meer goedmaken.

,,De eerste keer was zo lekker, ik moest het daarom twee keer doen”, refereerde de Brit aan de eerste keer dat hij de wereldtitels veroverde. ,,Ik was gewend om boksers knock-out te slaan, maar de laatste keer werd ik verslagen. Dus ik heb mijn tegenstander de eer daarvoor gegeven en mezelf voorgenomen het beter te doen.” Joshua is daardoor weer wereldkampioen van de grote mondiale bonden IBF, WBA, WBO en de kleine IBO.

Volledig scherm
© Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Action Images via Reuters