Volledig scherm
Anthony Joshua. © Getty Images

Joshua twee keer in vol Wembley

De Engelse wereldkampioen zwaargewicht Anthony Joshua bokst zijn twee komende gevechten in het Wembley-stadion. Naar verwachting zit het beroemde stadion in Londen beide keren vol met 90.000 tot 100.000 toeschouwers, aldus zijn promotor Eddie Hearn.

De tegenstanders van Joshua zijn nagenoeg bekend en ook de data zijn al ingevuld. Op 22 september treft Joshua zo goed als zeker de Rus Alexander Povetkin in een titelgevecht om behoud van zijn WBA-gordel. Op 13 april 2019 volgt dan het langverwachte gevecht met de Amerikaan Deontay Wilder met als inzet de wereldtitels van alle belangrijke boksbonden (IBF, WBA, IBO, WBO en WBC).

,,Ik ben geboren en getogen in het noorden van Londen. Het is fantastisch dat ik de twee keer de kans krijg om te boksen in dat iconische stadion'', zei de 28-jarige bokser, die in zijn profcarrière op 21 zeges staat en nog geen nederlaag leed.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”