Volledig scherm
Anthony Joshua (links) tijdens zijn partij op 29 april tegen Vladimir Klitsjko. © AP

Joshua wil 28 oktober rematch tegen Klitsjko

Als het aan wereldkampioen Anthony Joshua ligt, komt het op 28 oktober tot een rematch met Vladimir Klitsjko. ,,Die datum is zeker een goede optie'', liet manager Eddie Hearn, de zaakwaarnemer van de drievoudige titelhouder in het zwaargewicht, optimistisch weten.

Het Principality Stadium van Cardiff, ook wel het Millennium Stadium genoemd, zou zijn voorkeur hebben als decor. Dit overdekte complex in Wales biedt plaats aan bijna 75.000 bezoekers (bij voetbal- en rugbyduels).

Beide profboksers kwamen op 29 april op een uitverkocht Wembley tegen elkaar uit in een gedenkwaardig gevecht. In de elfde ronde moest Klitsjko de spectaculaire strijd staken op last van de arbiter nadat hij eerder in het duel Joshua (27) bijna had uitgeschakeld.

Oud-wereldkampioen Klitsjko (41) moet nog bekendmaken of hij zijn professionele boksloopbaan al dan niet voortzet.

  1. NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    Het NOC*NSF volgt voorlopig het IOC (Internationaal Olympisch Comité) in haar statement dat de veiligheid van atleten de eerste prioriteit is bij de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Er is volgens een woordvoerder van de Nederlandse sportorganisatie nog geen reden om met een apart statement te komen: ,,We volgen de richtlijnen, berichtgeving en adviezen die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden afgegeven."