Volledig scherm
© REUTERS

Journalisten vinden Lewis Hamilton de beste, Sifan Hassan vijfde

Lewis Hamilton is volgens sportjournalisten, verenigd in de Internationale Sportpersvereniging AIPS, de beste sporter van 2019. De Britse wereldkampioen in de Formule 1 kreeg van sportjournalisten van 26 persbureaus 151 punten. 

Hamilton bleef de Spaanse tennisser Rafael Nadal (140 punten) en de Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher (76 punten) voor.

De Nederlandse sporters Sifan Hassan en Virgil van Dijk eindigden respectievelijk als vijfde en zesde.

Hamilton won de prijs in 2014 en 2017 ook al. Vorig jaar vonden de journalisten de Servische tennisser Novak Djokovic de beste.

L’Equipe

De journalisten van de gerenommeerde Franse sportkrant l’Equipe hebben Rafael Nadal en Simone Biles uitgeroepen tot ‘Kampioenen der Kampioenen’ van 2019. De krant wijst ieder jaar de beste mannelijke en vrouwelijke sporter aan. Nadal ontving de eretitel voor de vierde keer, Biles voor de derde keer.

,,Een grote eer, ik ben hier zeer dankbaar voor. Ook omdat deze prijs uit Frankrijk komt, na Spanje het belangrijkste land uit mijn carrière”, zei de Spaanse tennisser, die dit jaar voor de twaalfde keer Roland Garros won en ook zegevierde op de US Open. De 33-jarige Nadal sluit het jaar af als nummer 1 van de wereld. De tennisser werd ook in 2010, 2013 en 2017 (samen met Roger Federer) benoemd tot Kampioen der Kampioenen. Alleen Usain Bolt kreeg de prijs vaker (vijf keer). ,,Het wordt moeilijk om Bolt te evenaren. Maar ik ben ook al heel blij dat ik vier keer heb gewonnen.”

De Amerikaanse turnster Biles werd net als in 2016 en 2018 gekozen tot grootste kampioen bij de vrouwen. De 22-jarige Biles pakte dit jaar in Stuttgart vijf wereldtitels en bracht haar totale aantal WK-medailles op 25, een record.

Volledig scherm
Sifan Hassan. © ANP
Volledig scherm
Virgil van Dijk (rechts). © Pim Ras Fotografie
  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.