Volledig scherm
Tornike Tsjakadoea. © ANP

Judoka Tsjakadoea snel klaar op WK in Tokio

Voor judoka Tornike Tsjakadoea hebben de WK in Tokio amper 5 minuten geduurd. De 22-jarige Fries met Georgische roots belandde al in zijn eerste partij in de klasse tot 60 kilogram op zijn rug. Tsjakadoea, die begon met een ‘bye’, moest het in de tweede ronde afleggen tegen Davoed Mammadsoy uit Azerbeidzjan.

De Nederlander wilde vlak voor het verstrijken van de tijd een aanval inzetten, maar die werd overgenomen. Voor Tsjakadoea het wist, lag hij op zijn rug. Het toernooi in de Japanse hoofdstad was daarmee voor hem gelijk voorbij. Vorig jaar bij de WK in Bakoe wist Tsjakadoea nog wel een partij te winnen.

Bij de vrouwen was Nederland op de openingsdag van de WK niet vertegenwoordigd in de klasse tot 48 kilogram. De bond heeft zestien judoka’s naar Tokio gestuurd.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”