Judy Baauw en Niek Kimman winnen wereldbeker BMX in Arnhem

VIDEONiet alleen de wereldbekerwedstrijd bij de mannen, maar ook die bij de vrouwen leverde een Nederlandse winnaar op. Niek Kimmann en Judy Baauw kwamen op Papendal als eerste over de streep.

Kimmann won met overmacht op de thuisbaan van de Oranje-ploeg. ,,Het ging supergoed. Al lijkt het op het oog vaak makkelijker dan het daadwerkelijk voelt’', zei de 22-jarige BMX’er. ,,Het moet allemaal kloppen op zo’n moment.”

Kimmann pakte vorig seizoen de eindzege in de wereldbeker. Bij de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen, vorige maand in Manchester, eindigde hij als achtste en tweede. Na zijn zege op Papendal gaat Kimmann weer aan kop in het klassement. 

Volledig scherm
Niek Kimmann. © EPA

Eerste zege

Baauw boekte haar eerste wereldbekerzege. ,,Op Papendal haal ik steeds nieuwe mijlpalen”, zei de 25-jarige Baauw, die vorig jaar een bronzen plak pakte op het WK. ,,Ik haalde hier voor het eerst de finale en stond voor het eerst op het podium. Nu boek ik mijn eerste wereldbekerzege.”

Baauw profiteerde van de felle strijd vooraan tussen Laura Smulders en Alise Willoughby. Ze kroop in de laatste bocht slim binnendoor en kon zo naar de winst rijden. ,,Die meiden zijn ongeveer even goed, gunnen elkaar niets en zoeken elkaar elke keer op. Dan moet je slim rijden.”

Zondag staat voor zowel de mannen als vrouwen op dezelfde baan de vierde wereldbekerrace op het programma.

Volledig scherm
Judy Baauw. © ANP