Sifan Hassan.
Volledig scherm
Sifan Hassan. © ANP

Jury FBK Games neemt schoenen in beslag van Sifan Hassan

De spikes (atletiekschoenen) waarop Sifan Hassan afgelopen zondag bij de FBK Games haar wereldrecord op de 10.000 meter liep, zijn na de race in beslag genomen door de wedstrijdjury.

30 reacties

 • Redacteur AD

  1 jaar geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Martien Röling

  1 jaar geleden
  Kom op redactie, heb ooit Telegraaf abo gestopt om dit soort koppen, blijf neutraal en niet suggestief. Beter foto van deze Nederlandse sportheld doet haar meer eer aan.
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  Als die schoenen gewoon voor iedereen te koop zijn, waar doen ze dan moeilijk over? Bepaald materiaal kan secondes schelen, in alle sporten en ook in alle sporten geldt dat innovaties voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Wat dat betreft is de Atletiekunie niet anders dan andere sportbonden, maar je kunt het ook overdrijven. Of is Sifan sowieso verdacht omdat ze jaren geleden een coach had die de kluit bedonderde met drugs, terwijl zij daar zelf bewezen niets mee te maken had?
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Geachte P. van der Kooij, De huidige titel kan sterk de suggestie wekken dat de atlete betrapt is op het overtreden van de regels betreffende haar schoeisel. De grote rode pijl in de foto, met uitvergroting van de schoen geeft hier extra de nadruk op. Een titel als: 'Eerste formele schoeiselcontrole atlete een feit', met in het artikel een uitleg dat dit een nieuwe standaard procedure is, had beter gepast. @J. Uljee: Wellicht omdat er van het schoeisel weinig overblijft door dit onderzoek ;)
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Kan iemand mij uitleggen wat er zo ontzettend fout is aan de kop van het artikel. maar kan dat dan gewoon op een normale manier uitgelegd worden. Dus leg in normaal Nederlands uit wat het AD fout doet. Ik accepteer geen kreten, alleen uitleg. Want het regent kreten waar ik niets mee kan. Bij voorbaat dank. Afzender; een normale Nederlander die wel klaar is met alle rotzooi die continu gespuid wordt.