Sifan Hassan.
Volledig scherm
Sifan Hassan. © ANP

Jury FBK Games neemt schoenen in beslag van Sifan Hassan

De spikes (atletiekschoenen) waarop Sifan Hassan afgelopen zondag bij de FBK Games haar wereldrecord op de 10.000 meter liep, zijn na de race in beslag genomen door de wedstrijdjury.

31 reacties

 • John Fender

  2 weken geleden
  Dit is dezelfde FBK jury die Dafne Schippers diskwalificeerde voor een valse start die geen valse start was! De kop boven dit artikel is wel een ‘valse’...
 • Redacteur AD

  2 weken geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Martien Röling

  2 weken geleden
  Kom op redactie, heb ooit Telegraaf abo gestopt om dit soort koppen, blijf neutraal en niet suggestief. Beter foto van deze Nederlandse sportheld doet haar meer eer aan.
 • A. Beek

  2 weken geleden
  Als die schoenen gewoon voor iedereen te koop zijn, waar doen ze dan moeilijk over? Bepaald materiaal kan secondes schelen, in alle sporten en ook in alle sporten geldt dat innovaties voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Wat dat betreft is de Atletiekunie niet anders dan andere sportbonden, maar je kunt het ook overdrijven. Of is Sifan sowieso verdacht omdat ze jaren geleden een coach had die de kluit bedonderde met drugs, terwijl zij daar zelf bewezen niets mee te maken had?
 • S. van Beijnum

  2 weken geleden
  Geachte P. van der Kooij, De huidige titel kan sterk de suggestie wekken dat de atlete betrapt is op het overtreden van de regels betreffende haar schoeisel. De grote rode pijl in de foto, met uitvergroting van de schoen geeft hier extra de nadruk op. Een titel als: 'Eerste formele schoeiselcontrole atlete een feit', met in het artikel een uitleg dat dit een nieuwe standaard procedure is, had beter gepast. @J. Uljee: Wellicht omdat er van het schoeisel weinig overblijft door dit onderzoek ;)