Volledig scherm
Arno Kamminga. © EPA

Kamminga: Wilhelmus altijd mooi, helemaal als het voor jezelf is

Arno Kamminga maakte zijn favorietenrol op de 200 meter schoolslag bij de Europese kampioenschappen kortebaan donderdag waar. De 24-jarige Katwijker zwom in het slot van de race naar voren en pakte in een Nederlands record van 2.02,36 overtuigend het goud.

,,Ik had geleerd om mijn eigen race te zwemmen en niet te veel naar anderen te kijken. De rest ging heel snel weg, dat gebeurt vaker op de schoolslag. De race wordt gewonnen op de laatste meters. Deze keer ben ik de gelukkige", zei Kamminga met een brede glimlach voor de camera van de NOS. ,,Dit is echt heel gaaf, de medaille is echt prachtig. Om het Wilhelmus te horen is altijd mooi, maar als het voor jezelf is... Er gaat niets boven dat."

Voor Kamminga betekende het zijn eerste individuele gouden plak bij de EK. ,,Deze gouden medaille is zeker anders dan de medailles die ik op de relay heb gewonnen. Daar moet je het toch altijd met elkaar doen. Individueel is toch net een stapje mooier.”

Een dag eerder behaalde Kamminga brons op de 50 meter schoolslag. Met het gemengde estafetteteam verzekerde hij zich donderdag op de 4x50 meter wisselslag van zilver.

Volledig scherm
Arno Kamminga. © BSR Agency