Volledig scherm
© REUTERS

Keniaanse atleet positief getest bij marathon van Rotterdam

De Keniaanse atleet Samuel Kalalei is voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest bij de marathon van Rotterdam. De 23-jarige Kalalei kwam op 8 april als zevende over de finish op de Coolsingel in een persoonlijk record van 2.10.44. Hij testte daarna echter positief op epo.

Kalalei, die in november vorig jaar de marathon van Athene won, heeft geen verklaring gegeven voor zijn positieve test. Hij reageerde ook niet op mails en telefoontjes van de zogeheten integriteitsunit van de atletiek, de AIU. Het levert hem nu een schorsing op van vier jaar. Al zijn resultaten sinds de marathon van Rotterdam worden geschrapt.

De afgelopen maanden zijn heel wat Keniaanse hardlopers betrapt op doping, onder wie een olympisch en wereldkampioen. Asbel Kiprop, die in 2008 goud pakte op de 1500 meter bij de Spelen van Peking en drie keer wereldkampioen werd, testte ook positief op epo.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.