BBC Snooker on Twitter

He's a man of his word... As promised, Mark Williams has arrived for his press conference as world champion - naked! 😳 #bbcsnooker https://t.co/yEF9h2MqMF

Kersverse wereldkampioen snooker doet persconferentie naakt

VideoMark Williams heeft vanavond voor de derde keer (na 2000 en 2003) in zijn loopbaan de wereldtitel snooker gewonnen. Vijftien jaar na zijn laatste mondiale kroon was 'The Welsh Potting Machine'  in de finale in het Crucible Theatre van Sheffield te sterk voor Schot John Higgins: 18-16.

Het was de vierde WK-finale voor Williams. In de eerste moest hij in 1999 met 18-11 het onderspit delven tegen de befaamde Schot Stephen Hendry. Een jaar later werd hij wereldkampioen door zijn landgenoot Matthew Stevens met 18-16 te verslaan en in 2003 ging de Ier Ken Doherty met dezelfde score voor de bijl.

Sinds die tweede titel schopte Williams het nog slechts één keer tot de halve finales (2011) en twee keer tot de kwartfinales (2006 en 2016). Vorig jaar slaagde hij er niet eens in zich voor het WK te plaatsen en dacht hij aan stoppen. Williams beet echter door en won dit seizoen al het Northern Ireland Open, het German Masters en het WK Six-red.

In zijn carrière zit hij aan 21 rankingtitels, waarmee hij na Hendry (36), Ronnie O’Sullivan (33), John Higgins (30) en Steve Davis (28) de vijfde plaats inneemt op de eeuwige ranglijst.

Volledig scherm
Mark Williams. Inzet: met alleen een handdoekje om zijn middel is Mark Williams op weg naar de persconferentie. © AFP, screenshot BBC

Voor de kwartfinales had Williams nog aangekondigd de persconferentie naakt te doen als hij wereldkampioen zou worden. Die belofte kwam de Welshman tot hilariteit van fans en media vanavond na. 

Volledig scherm
Mark Williams. © AFP
Volledig scherm
John Higgins. © Getty Images